joi, 21 februarie 2008

Ce vrem?

Pentru că acest lucru îi priveşte pe toţi bucureştenii, considerăm ca BNR trebuie să dea dovadă de o transparenţă totală legată de situaţia Parcului cu Platani; de aceea cerem următoarele:

1. Deschiderea aleilor din Complexul Sportiv BNR publicului larg
Arenele BNR sunt un punct de interes pentru locuitorii zonei Cotroceni şi totodată un simbol al acestui cartier, de aceea aceştia trebuie să poată beneficia de acest parc. În plus, Banca Naţională a României, ca instituţie publică, are datoria să lase accesul liber pentru toţi contribuabilii într-un loc construit, în decursul anilor, din banii lor.
2. Posibilitatea închirierii facilităţilor oferite de baza sportivă de către orice persoană fizică într-un mod care, urmând spiritul normelor europene, să nu discrimineze profesional sau social locuitorii Bucureştiului
Prin aceasta, iubitorii de sport – care sunt destinatarii primordiali ai complexului – se vor putea bucura de facilităţile oferite şi se vor obţine fonduri suplimentare pentru întreţinerea şi modernizarea locaţiei astfel încât locuitorii oraşului să se poată beneficia de el în condiţii optime.
3. Prezentarea publică a planului de dezvoltare al Complexului Sportiv BNR termen scurt, mediu şi lung
Cunoaşterea planurilor de viitor ar elimina suspiciunile legate afacerile imobiliare ce s-ar pregăti.
4. Marcarea şi protejarea corespunzătoare a îndrăgiţilor platani ce dau renumele parcului, conform legilor în vigoare şi normelor de mediu europene
Oraşul nostru – şi al dumneavoastră – are nevoie de o atitudine pozitivă faţă de simbolurile sale şi mediul înconjurător. În acest exemplu fericit, un simbol istoric are şi o semnificaţie ecologică puternică pe care suntem siguri că doriţi să le păstraţi spre binele tuturor membrilor urbei.
5. Angajamentul că orice modificare a Complexului Sportiv BNR se va face după consultarea locuitorilor zonei
În spiritul civilizaţiei şi respectului reciproc ce caracterizează comunitatea cartierului Cotroceni, o schimbare a echilibrului arhitectural sau ecologic al regiunii se poate face doar spre binele tuturor membrilor comunităţii. De asemenea, în spiritul transparenţei, trebuie consultate toate persoanele potenţial afectate de schimbare.

Niciun comentariu: